/ R
Típus: Szezon:
Contisafe Információ

ContiSafe Abroncsgarancia Információ

 

Feltétele: 4db Continental, Uniroyal, General Tire (kivéve 4x4)márkájú abroncs vásárlása és helyben történő felszereltetése.

Díjazása: Bruttó 250,- Ft/abroncs

A garanciában érvényesíthető abroncs típusok:

- nyári személygépkocsi-gumiabroncs

- négyévszakos személygépkocsi-gumiabroncs

- négyévszakos 4x4 gumiabroncs (general tire abroncsra nem lehet igényelni)

- téli személygépkocsi-gumiabroncs

- nyári 4x4 gumiabroncs (general tire abroncsra nem lehet igényelni)

- téli 4x4 gumiabroncs (general tire abroncsra nem lehet igényelni)

- nyári kisteher gépjármű abroncs (C)

- téli kisteher gépjármű abroncs (C)

A pótkerék gumiabroncsokra nem érvényesíthető a Contisafe Abroncsgarancia!

A ContiSafe® szolgáltatási köre

A ContiSafe szolgáltatást az alábbi - rendeltetésszerű használat során keletkező - külső sérülésekből származó károk esetén lehet igénybe venni:

- defekt (a futófelületen keletkezett szúrt / vágott sérülés)

- külső mechanikai sérülés által az oldalfalon okozott károsodás (szövetszál-szakadás, dudor, „padkázás”, „kátyúkár”, szúrt / vágott sérülés),

- szándékos rongálás (rendőrségen tett feljelentés igazolása szükséges).

ContiSafe® szolgáltatásból kizárt károk

A ContiSafe szolgáltatás nem terjed ki a nem rendeltetésszerű használatból vagy a jármű nem megfelelő üzemi állapotából eredő károkra valamint az olyan elváltozásokra, amelyek az abroncs további rendeltetésszerű és biztonságos használatát nem befolyásolják, így különösen:

- nem a gyártói előírások által engedélyezett paraméterekkel rendelkező abroncs (abroncsméret, sebességi-, terhelési index),

- megfékezett abroncsok,

- túlterhelés miatti sérülés,

- keréktárcsa-, vagy szelephibából eredő levegővesztés miatti gyaloglás,

- nem megfelelő légnyomás miatti rendellenes kopás,

- járműmechanikai-, futómű beállítási hibák okozta féloldalas kopások,

- fűrészfogas kopás,

- szakszerűtlen szerelésből eredő meghibásodások: peremszakadás, peremsérülés; nem megfelelő szelep beépítése,

- szerkezeti elváltozással nem járó felületi sérülés (kicsípődés).

A ContiSafe szolgáltatás nem vehető igénybe sem a gyártási hibákból eredő problémára, sem a gumiabroncs által más vagyontárgyban az okozott kárra.

A ContiSafe® szolgáltatás regisztrálása:

A ContiSafe szolgáltatásra jogosultságot a vásárlás helyszínén az abroncsvásárlásról kapott számla és az ügyfél által, a www.conticlub.hu weboldalon történt regisztráció együttesen igazolja.

A regisztrációt a vásárlástól számított 15 napon belül köteles a vásárló intézni, különben a garanciális szolgáltatást nem veheti igénybe, az arra való jogosultságát elveszti.

A ContiSafe szolgáltatás csak az adott rendszámú autóra érvényes.

A ContiSafe® szolgáltatás időtartama

A szolgáltatás időtartama 2 év vagy 3 mm-es profilmélység, amelyik hamarabb bekövetkezik. A lecserélt vagy javított abroncs(ok)ra továbbra is érvényes, az eredeti vásárlás dátumától számított két évig.

A ContiSafe® SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE

A vásárló csak akkor veheti igénybe a ContiSafe szolgáltatást, ha a vásárlásról kapott számlát felmutatja és a weboldalon regisztrált. A ContiSafe szolgáltatás igénybevétele esetén csak jelen szabályzatban rögzített feltétele teljesülése esetén jogosult a vásárló a termék javítására vagy cseréjére

A ContiSafe® működése a partnerhálózatban

Vásárló a vásárlás helyszínétől függetlenül, bármely kijelölt ContiClub partnert igénybe veheti a kárrendezés során. A kijelölt kereskedők adatai a www.conticlub.hu oldalon megtalálhatók.

A ContiSafe® ügyintézése javítás esetén

A gumiabroncs sérülését a Szerviz feltárja és az előírásoknak megfelelően megjavítja. Javítás csak akkor végezhető, ha a sérülés a futófelületen található és átmérője az 5 mm-t nem haladja meg.

Az abroncs további javítása nem megengedett, ha az abroncs defekttűrő (SSR) abroncs, vagy a sebesség indexe V (240 km/h) vagy afeletti (W, Y, ZR). Ebben az esetben a cserére vonatkozó szabályok az irányadóak.

Javítás esetén a Continental Hungaria Kft. anyagköltség címén bruttó 2.500 Ft-ot megtérít.

A vásárló a javítható abroncs esetén nem kérhet cserét!

A javítás és csere esetén az abroncs szerelési díját (abroncs le- és felszerelése, centrírozása, stb.) a szolgáltatás nem tartalmazza, annak költségét (a Szerviz kifüggesztett árlistája szerint) a vásárló tartozik megfizetni. 

A ContiSafe® ügyintézése csere esetén

A gumiabroncs sérülése alapján - ha az nem javítható – a Szerviz csereabroncsot biztosíthat a vásárlónak. A javíthatóságot első körben a Szerviz bírálja el, de bizonyos paraméterek esetén csak az abroncs cseréjével biztosítható a szolgáltatás. A vásárló a profilmélységnek megfelelő kedvezménnyel csökkentett árat fizet az abroncsért.

A ContiSafe® elszámolás-táblázata csere esetén:

A ContiSafe abroncsgarancia visszatérítési arányai csere esetén a következők: Maradvány profilmélység

Kedvezmény

Vásárlástól számított 30 napig

100 %

7 mm vagy nagyobb

80%

6 mm vagy nagyobb

50%

5 mm vagy nagyobb

40%

4 mm vagy nagyobb

30%

3 mm vagy nagyobb

20%

A ContiSafe® ügyintézés ideje

A ContiSafe ügyintézés ideje a vásárló bejelentésétől számított 15 nap. Amennyiben a Szerviz nem tudja az vásárlót kiszolgálni a fenti időtartamon belül (pl. el nem érhető csereabroncs esetén) erről a bejelentést követő 72 órán belül értesíti, illetve az esetleges fejleményekről tájékoztatja.

Kérdéses hiba megállapítás

Ha a Szerviz a javíthatóságot valamely okból nem tudja megállapítani, vagy a vásárló nem fogadja el a Szerviz szakvéleményét, akkor azt Szerviz jelzi a Continental Hungaria Kft. felé a problémát. Continental Hungaria Kft. ezt követően a műszaki szakértője bevonásával eljár. A vásárló az eljárás eredményét illetően újabb kifogással már nem élhet.

Forgalmazott márkák