Termékek listája gyártó szerint Vredestein

Vredestein felső középkategóriájú gumiabroncs.

1908-ban a vállalat mindenféle gumiterméket, például cipősarkat, teniszlabdát, padlóburkolatot, csizmát és teremfocilabdát gyártott. 1934. loosduineni gyár nagy része leégett. Azonnal újjáépítették, és még ugyanebben az évben megnyitották Doetinchemben a kerékpárgumigyárat is.


1947-ben letették az enschedei gyár alapkövét. A vállalat növekedése 1962-ben felgyorsult. 1971-ben a vállalat tulajdonjoga teljesen a B.F. Goodrich kezébe került, és a Vredestein termékeit rövidesen 125 különböző országban kezdték értékesíteni.


A globalizáció hatására az 1970-es évektől a Vredestein márkanevet egyre inkább csak a személygépkocsik, mezőgazdasági, ipari és kétkerekű járművek gumiabroncsainál használták. Ezekben az években az olajválság hatására számos vállalati fúzió történt a gumiabroncsgyártásban.


1976-ban a holland állam átvette a Vredestein részvényeinek 49%-át, két százalékot pedig a Alapítvány a Vredestein továbbműködtetéséért szerzett meg. Bár a fennmaradó 49% eredetileg a B.F. Goodrich tulajdonában maradt, később az alapítvány jelképes összegért ezt is átvette.


Az 1990-es évek elején három holland befektető megvásárolta a vállalatot az államtól.


E fejleményeket követően az 1990-es évek végén egyedi együttműködést alakítottak ki Giorgetto Giugiaro olasz tervezővel.


A Vredestein számára ez az együttműködés a márkakezelés teljesen új lépését jelentette, hiszen kiváló minőségű gumiabroncsait immár egy olasz mestertervező aláírása fémjelezte.


2009-ben az indiai Apollo Tyres Ltd. megvásárolta a Vredesteint, és a vállalat neve Apollo Vredestein BV lett. A gyártás túlnyomó része továbbra is Enschedében folyik, és az utóbbi évek nagy befektetéseivel tovább növelték a gyártókapacitást Hollandiában.


Enschedében évente több mint hatmillió nyári, téli és négy évszakos gumiabroncs készül, és az indiai gyártás mellett itt is jelentős mennyiségű minőségi mezőgazdasági gumiabroncsot állítanak elő. A kétkerekű járművekhez és az ipari alkalmazásokhoz Kelet-Ázsia szakosodott vállalatai gyártják az abroncsokat. Emellett, annak köszönhetően, hogy az Apollo Tyres Ltd. felvásárolta, tovább javult a Vredestein helyzete az ázsiai és közel-keleti piacokon.


Vredestein Garancia+ (kátyúgarancia) igényelhető bővebb tájékoztatás Szolgáltatások menüpont alatt.

Tovább olvasom