Autógumi márka ismertető és ajánló

Prémium minőségű gumiabroncsok: 

A legtöbb Európában forgalomba hozott gépkocsi gyárilag ilyen márkájú autógumi egyikével kerülhet ki az autógyárból.
Az autós magazinok és autóklubok tesztjein ezek a márkák szerepelnek a legjobban.


Ajánljuk, azoknak az autósoknak, akik napi rendszerességgel használják autójukat, illetve fontos számukra saját és családtagjaik biztonsága.
Tulajdonságok: minden körülmény között kitűnő irányíthatóság, alacsony gördülési zaj, rövid fékút csúszós úton is, szigorúan ellenőrzött minőség 

Michelin

A Michelin a világ vezető gumiabroncsgyártó vállalata, több mint 170 országban rendelkezik kereskedelmi kirendeltséggel és 118 000 alkalmazottat foglalkoztat világszinten. Minden típusú járműhez gyárt és értékesít gumiabroncsot. A Michelin abroncsok híresek hosszú élettartamukról és kiváló tapadásukról. A Michelin termékek hazánkban is elismert hírnévre tettek szert. A cégcsoport kutatás- és innováció-fejlesztést az Európában, az Egyesült Államokban és Japánban található technológia központokban végez.

A Michelin Magyarországon ma egy közel 1700 főt foglalkoztató ipari és kereskedelmi csoport. A Michelin Hungária Kft. Személy- és kisteherabroncsok, teherabroncsok, mezőgazdasági és földmunkagép abroncsok kereskedelmét koordinálja a Magyarország-Csehország-Szlovákia-Szlovénia régióban. Magyarországon a Michelin két abroncsgyárral rendelkezik. A budapesti telephelyen lévő üzemben teherabroncsokat gyártanak, Nyíregyházán, pedig személyabroncsgyártás folyik, amely Magyarországon elsőként indult 2005-ben.

Continental

A Continental csoport a világ egyik legnagyobb autó-alkatrész gyártással foglalkozó vállalata. Közel másfél évszázada gyárt gumiabroncsokat. A Continental abroncsok a prémium kategórián belül is az egyik legmagasabb minőséget és teljesítményt érik el. A folyamatos innovációnak köszönhetően termékeik a legmodernebb összetevőkből a legkorszerűbb technológiákkal készülnek, és a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. Németesen stabil jó minőségükkel még a gyár alsó is közép kategóriás termékei is felhívják magukra a figyelmet.

Dunlop


A Dunlop a világ egyik vezető gyártója, fejlesztője és értékesítője a motorkerékpár, személyautó, és teherabroncsoknak. A Dunlop kitűnő hírnévnek örvend a nagy teljesítményű autók és a morotkerékpár tulajdonosok körében. Kiterjedt verseny tapasztalatainak és meggyőző sikereinek köszönhetően számos innovatív abroncsot mutatott be az évek során. Mindig a vezetés élményének a maximalizálása volt a célja, így a Dunlop minden motorkerékpár és autó vezetőjének a legújabb technológiájú abroncsot tud kínálni. A Dunlop Touch Technology a cég termékfejlesztési filozófiájának kifejeződése. A Dunlop abroncsok segítenek a söfőrnek az út teljesebb érzékelésében, így a vezető jobban uralja járművét és jobban átéli a vezetés örömét.

Bridgestone

A Bridgestone Corporation a világ legnagyobb gumiabroncsgyártó cége, mely több mint 150 országban értékesíti termékeit és 123 ezer főt foglalkoztat. 1988-ban a Bridgestone Corporation megvásárolta az Egyesült Államok második legnagyobb és világszerte elismert gumiabroncsgyártó cégét, a Firestone-t. A két cég amerikai és európai vállalatai összeolvadtak. A Bridgestone Europe hat európai gyárával, kiemelt kutatási és fejlesztési központjával és több mint 11 ezer alkalmazottjával különféle típusú gumiabroncsokat és termékeket fejleszt és gyárt Európában mind  gyári szereléshez, mind az utólagos alkatrészellátáshoz. A Bridgestone Europe több mint 20 millió gumiabroncsot értékesít évente Európában 17 nemzeti értékesítő leányvállalatán és két disztribútorán keresztül, több mint két milliárd Eurós forgalommal. A termékeket a kontinensen kívül Japánba is exportálják.

Egyedülálló technológia Tatabányán

Bridgestone a tatabányai üzemében több mint 10 éve gyárt már gumiabroncsokat. Japánon kívül Európában először Magyarországon alkalmazott, teljesen automatizált gyártástechnológiát a vállalat. Az innovatív technológiának és képzett szakembereinek köszönhetően a cég rugalmasan tudja teljesíteni az európai és magyar autógyártók növekvő volumenű megrendeléseit.

A technológia különlegességét az adja, hogy teljesen automatikusan képes elvégezni az abroncsgyártás minden lépését, az alkatrészek gyártásától kezdve, az oldalfalépítésen és a futófelület elkészítésén át egészen a kész abroncs vulkanizálásáig. Ezzel a technológiával a tatabányai üzem jobb minőségű abroncsokkal képes kiszolgálni nemzetközi ügyfeleit.

Goodyear Tire & Rubber

A Goodyear Tire & Rubber Company 1898-ban kezdte meg a működését, amikor Frank Seiberling - az egyik sógorától kölcsönkért pénzen - megvásárolta a társaság első üzemét. A gumit és a pamutot a világ másik feléről kellett szállítani egy olyan tenger (vízi szállítási lehetőség) nélküli városba, amely kizárólag korlátozott vasúti szállítási lehetőséggel rendelkezett. Seiberling a bátor pionírról, Charles Goodyear-ről nevezte el a társaságot, aki a vulkanizálást fedezte fel. Seiberling vezette be a jellegzetes szárnyas-láb kereskedelmi védjegyet is, amely szimbolikus kapcsolatot jelent a társaság múltjával. Manapság a Goodyear a világ legnagyobb gumiabroncs társasága, hat kontinensen van jelen, éves értékesítéseinek értéke meghaladja a 15 milliárd USA dollárt. A Goodyear márkájú gumiabroncsokon kívül, a társaság több más, jól ismert és elfogadott márkát is gyárt, ezek a Dunlop, Kelly, Fulda, Sava és Debica.

Pirelli Tyre

A Pirelli Tyre ma egy gumiabroncsok tervezésével, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cégcsoport operatív holdingvállalata. Termékkínálata kiterjed a személygépkocsikra, könnyű haszonjárművekre és motorkerékpárokra (ez a fogyasztói szegmens felel a bevétel 70%-áért), illetve buszokra, teherautókra, mezőgazdasági és földmunkagépekre, valamint acélszálak gyártására és forgalmazására (ipari üzletág, 30% bevételi arány). Ezen a piacon belül a Pirelli Tyre elsődlegesen a felső piaci szegmensre koncentrál, magas technológiai tartalmú és nagy teljesítményű termékekkel. Ezekben a szegmensekben vezető szerepet vívott ki magának a személyautó- és motorkerékpár üzletágakban. A Pirelli gumiabroncsok ma a minőség, az érzelem és a maximális teljesítmény szinonimái.

 


Felső középkategóriás gumiabroncsok:

Kevésbé ismert márkák, mint a prémium minőségi abroncsként megjelöltek.

Ajánljuk, azoknak az autósoknak, akik napi rendszerességgel használják autójukat, de nem szeretnének prémium árat fizetni.

Vredestein

1908-ban a vállalat mindenféle gumiterméket, például cipősarkat, teniszlabdát, padlóburkolatot, csizmát és teremfocilabdát gyártott. 1934. loosduineni gyár nagy része leégett. Azonnal újjáépítették, és még ugyanebben az évben megnyitották Doetinchemben a kerékpárgumigyárat is.
1947-ben letették az enschedei gyár alapkövét. A vállalat növekedése 1962-ben felgyorsult. 1971-ben a vállalat tulajdonjoga teljesen a B.F. Goodrich kezébe került, és a Vredestein termékeit rövidesen 125 különböző országban kezdték értékesíteni.
A globalizáció hatására az 1970-es évektől a Vredestein márkanevet egyre inkább csak a személygépkocsik, mezőgazdasági, ipari és kétkerekű járművek gumiabroncsainál használták. Ezekben az években az olajválság hatására számos vállalati fúzió történt a gumiabroncsgyártásban. 1976-ban a holland állam átvette a Vredestein részvényeinek 49%-át, két százalékot pedig a Alapítvány a Vredestein továbbműködtetéséért szerzett meg. Bár a fennmaradó 49% eredetileg a B.F. Goodrich tulajdonában maradt, később az alapítvány jelképes összegért ezt is átvette.

Az 1990-es évek elején három holland befektető megvásárolta a vállalatot az államtól. E fejleményeket követően az 1990-es évek végén egyedi együttműködést alakítottak ki Giorgetto Giugiaro olasz tervezővel.
A Vredestein számára ez az együttműködés a márkakezelés teljesen új lépését jelentette, hiszen kiváló minőségű gumiabroncsait immár egy olasz mestertervező aláírása fémjelezte.
2009-ben az indiai Apollo Tyres Ltd. megvásárolta a Vredesteint, és a vállalat neve Apollo Vredestein BV lett. A gyártás túlnyomó része továbbra is Enschedében folyik, és az utóbbi évek nagy befektetéseivel tovább növelték a gyártókapacitást Hollandiában.

Enschedében évente több mint hatmillió nyári, téli és négy évszakos gumiabroncs készül, és az indiai gyártás mellett itt is jelentős mennyiségű minőségi mezőgazdasági gumiabroncsot állítanak elő. A kétkerekű járművekhez és az ipari alkalmazásokhoz Kelet-Ázsia szakosodott vállalatai gyártják az abroncsokat. Emellett, annak köszönhetően, hogy az Apollo Tyres Ltd. felvásárolta, tovább javult a Vredestein helyzete az ázsiai és közel-keleti piacokon.

Yokohama

 

A Yokohama 1917-ben az amerikai BF Goodrich részvételével, Japánban alapított gumiabroncs gyártó. Abroncsai elsősorban a sportos stílusú vezetők körében kedveltek. Számos európai és japán luxus- és sportautón megtalálhatók első szerelésű abroncsai.
Japán Technologián alapuló világszínvonalú kutatás és fejlesztés elengedhetetlen fejlesztése és rendelkezésre bocsátása YOKOHAMA termékekre, amelyek biztonságosak és megbízhatók.


Középkategóriás gumiabroncsok:

Ezek a márkák kevésbé ismertek az autógyárak szemében, de pl: a Hankook sok koreai és pár európai modellen első szerelés. Általában a teszteken átlagosan teljesítenek, de egy-két márka produkál kiváló teszteredményt is.
Ajánljuk városi és hosszú autópályás használatra is minden időjárási körülmények között. 

Apollo Tyres

Apollo Tyres.jpg

Az Apollo Tyres Indiában, Hollandiában és Magyarországon rendelkezik gyártóüzemmel. A vállalat saját termékeit Apollo és Vredestein globális márkanév alatt hozza forgalomba. A vállalat termékeit több mint 100 országban forgalmazzák a viszonteladói hálózaton keresztül. Az Apollo az egyik leggyorsabban növekvő gumiabroncsmárka nemzetközi szinten.

Az apollo gumiabroncsra feltétel nélküli garancia (2év) igényelhető. Magyarországi képviselet: Apollo Vredestein Kft.

A fogyasztó a következő ajánlatot kapja: Az Apollo feltétel nélküli garanciája a lehető legnagyobb biztosíték Önnek. „Vásároljon Apollo gumiabroncsot! Amennyiben a vásárlás időpontjától számított 2 éven belül az abroncs használhatatlanná válik vagy 80%-ban elkopik, attól függően, hogy melyik következik be hamarabb, pro ráta alapon új gumiabroncsot adnak Önnek.” Részletesebb leírás INFO ablakban.

Barum

Otrokovicében 1924-ben épült fel az akkori Csehszlovákia első gumigyára. A személyautó abroncsok gyártása 1934-ben kezdődött. Jelenleg a Barum gyár és a márkanév a Continental AG tulajdona. A Continental, miután átvette a gyárat hozzáfogott a teljes körű átszervezéshez a német tapasztalatok alapján. Mára a Barum a világ egyik legkorszerűbb üzeme, az itt gyártott termékek minősége kitűnő. A gyár abroncsai a legszélesebb felhasználó kör számára lettek optimalizálva és szinte minden autóhoz kínálnak olcsó és biztonságos gumiabroncsot téli és nyári használatra egyaránt.

BFGoodrich

1896-ban a BFGoodrich lett az amerikai automobil-történelem első gumiabroncsgyártója. A clevelandi (Ohio) Winton Automobile Company kérésére a társaság teljesített egy rendelést, amely keretében az új Wintonhoz, egy kisszériás termékhez gyártottak gumiabroncsokat. Az autoiparhoz hasonlóan a BFGoodrich márka is a folyamatos növekedés kapujában áll... Az autógumik egy népszerű márkaneveként mint Goodrich Corporation kilépett a gumi üzletből 1988.-ban és a gumi üzletágat valamint a név használati jogát is a Michelin részére adták el.

Hankook

A Hankook Magyarország legnagyobb abroncsgyára, több mint 70 éves tapasztalat rendelkezik az abroncsgyártásban. Évente több, mint 70 millió abroncsot gyártanak, amelyeket 170 országban értéesítenek világszerte.
Első szerelés a következő autómárkáknak: Ford, GM, VW, AUDI, KIA, Renault, Hyundai

Kléber

Kleber_logo.png

A Kléber a Michelin közép kategóriájú márkája. A KLEBER 100 év óta a megbízhatóság, biztonság és közelség hármas szabályára építi jó hírnevét. Ez a három döntő fontosságú előny segítette abban, hogy az Európa-szerte ismert márkából a piac egyik vezetőjévé lépjen elő, valamint hogy a legnagyobb gépjármű konstruktőrök partnerévé váljon. Ez a követelmény érvényes teljes termékskálájára. A KLEBER minden gépjármű típusra gyárt abroncsokat és az autóvezetők számára biztonságot és nyugalmat garantál.

Firestone

A FIRESTONE márka egyike a BRIDGESTONE csoport márkáinak. Hazánkban kevésbé ismert márka, termékei a középső ár-kategóriába pozícionáltak. Megbízható gyártási minőség és hosszú élettartam, gazdaságosság jellemzi ezeket a gumikat.

Fulda

Németországban nem csupán egy város és egy folyó viseli a FULDA nevet. Az 1900-ban alapított Fulda egy német gumiabroncsgyártó is, amely biztonságos, hosszú élettartamú, minőségi és egyben kiemelkedő ár-érték arányt biztosító termékeket gyárt. A Fulda fontosnak tartja a növekedést, különösképpen az üzleti partnerkapcsolatok tekintetében: a Fulda minden igényt kielégítő, kitűnő minőségű gumiabroncsok teljes skáláját ajánlja elérhető áron az európai ügyfelek számára. Csatlakozzon a Fuldához a fenntartható siker és a bizonyított minőség útján! Goodyaer csoport tagja.

Semperit 

semperit-logo.jpg

A Semperit márkanév története a távoli múltba nyúlik vissza, Európa első gumiabroncs gyárában Wimpassingban, Ausztriában, illetve egészen pontosan akkor még az Osztrák-Magyar Monarchia gumiabroncs manufaktúrájában kezdték meg a termelést 1850-ben. A második gyáregység megnyitására 1896-ban került sor Traiskirchenbe, amit a cég leányvállalata a Miskolczy & Co. OHG üzemeltetett. A márkát 1985-ben a Continental megvásárolta és beolvasztotta a Continental AG-be. Ekkor új célokat tűztek ki: megbízható középkategóriás abroncsokat előállítani az európai (közép-európai) piac számára. A Continental technikai fejlesztéseire alapozva azóta is folyamatosan megbízható és biztonságos abroncsokat állítanak elő az átlagos felhasználók igényeinek megfelelően.

Sumitomo

Sumitomo több mint 100 éves tapasztalattal rendelkező gumiabroncs gyár, mely Japánban kezdte meg tevékenységét. A világ egyik legnagyobb gumiabroncs gyártójává fejlődött.

Uniroyal

Uniroyal.jpg

Az Uniroyal a Continental csoport sportos gumiabroncs márkája. Az Uniroyal gumik nagyon fejlett gyártási technológiával készülnek, fejlesztésüknél különösen a vizes, csúszós útfelületen nyújtott teljesítményre figyelnek oda.

Falken

A Falken japán gyártó, alapvető céljának tekinti, hogy olyan abroncsokkal lássa el vásárlóit, amelyek nemcsak a biztonságot és tartósságot, de a sportos vezetési élményt is maximálisan biztosítani tudják, a legextrémebb körülmények között is. A Falken márka japánban piacvezető, ott más néven forgalmazzák (Ohtsu). Gyárai vannak Japánban, Thaiföldön és Indonéziában.

Nexen

NEXENlogo.jpg

A Nexen középkategóriás gumiabroncs márka 120 országban érhető el. Gyáraik Dél-Koreában és Kínában vannak. A Nexen vállalatot 1942-ben alapították Heung-A Tire Company név alatt. A Nexen gumiabroncsok gyártása mögött több, mint 70 éves tapasztalat áll.

Kumho

kumho-logo.jpg

A koreai Kumho gumiabroncsok az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a középkategóriás abroncsok élvonalába küzdötték fel magukat. A márka minőségét az ADAC és az Auto Bild autógumi tesztjein elért eredmények és neves autómárkák gyári szerelése is bizonyít. A Kumho gumiabroncsok Koreában készülnek, jelenleg az Egyesült Államokban kezdtek új gyárat építeni. Több helyen végzik termékeik fejlesztését pl Ázsiában, Európában illetve Észak-Amerikában.

Toyo Tires

A vállalatot Rikimatsu Tomihisa alapította 1945. augusztusában A Toyo gumiabroncsok Japánon kívül a világ számos pontján készülhetnek, mint pl. Egyesült Államok, Ausztrália, Malajzia, Kína. Első szerelés a következő autómárkáknak: Audi, Renault, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Toyota.


Alsókategóriás gumiabroncsok:

Európai autókat gyárilag nem szoktak ilyen gumikkal forgalomba hozni. Olcsó, kevésbé minőségi gumiabroncsok.

Debica

Debica.jpg

A Debica a legnagyobb gumiabroncsgyártó cég Lengyelországban, GOODYEAR termék. A Debica gumiabroncsgyárat 1937.-ben alapították. A Debica gyárt autógumi-abroncsokat, terepjáróabroncsokat, és mezőgazdasági gépekre való abroncsokat. Termékei megfelelnek a nemzetközi elvárásoknak. 1995.-ben a Goodyear csoport tagjává vált, miután a Goodyear megvásárolta a cég részvényeinek javát. 2006-ban a Debica már 6 kontinens több mint 60 országában értékesítette gumiabroncsait.

Sebring 

A gumiabroncsokat egy világszerte vezető gumiabroncsgyártó fejleszti (Michelin). Gumiabroncsaink gyártása Európában történik és szigorú minőségi irányelveknek felel meg. Személyautó gumijaink gyártási folyamata az ISO 9001 szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik. A Sebring Németország évek óta egyik legközkedveltebb budget kategóriás abroncsa.
Biztonságosak és tökéletes gyártástechnikával készülnek az abroncsai. Mintázatai megfelelő tapadást biztosítanak nyári és téli útviszonyok között egyaránt. A Sebring meglehetősen bő választékkal rendelkezik,

Matador 

A Matador gumiabroncs-gyár 1905-ben kezdte meg tevékenységét. 2009-től a Continental csoport tagja, azóta partnere támogatásával Szlovákiában gyárt gumiabroncsokat. A több mint 100 éves tapasztalatnak köszönhetően, a Matador jó minőségű gumikat kínál személy, kisteher, 4x4 illetve tehergumiabroncsokhoz. 1987-ben a kutatásfejlesztés elősegítésére felállították a saját gumiipari kutatóintézetüket, majd Csehszlovákia kettészakadása után megkezdődött a privatizációs folyamat, aminek köszönhetően 1993-ra Matador néven alakulhatott újjá a cég. A gyártóüzem a mai Szlovákia területén, Puchovban található.  A német Continental AG 2007-ben szerzett 51 százalékos részesedést a Matador vállalatban, majd 2010-ben átvette a cég egészét. Európában nagyon elterjedt, legfőképpen megbízható kisteher gumiabroncsai, szállítócégek kisteherautói számára.

Sava

Sava.jpg

A Sava gumiabroncsok gyártása 1921-ben kezdődött. A márka Szlovénia egyik nemzeti kincse. Jelenkori helyzetét az 1998-ban bekövetkezett Goodyear társulás határozza meg. A Goodyear 2004-re 100%-ra növelte részesedését a Sava gumiabroncs gyárban. A Sava gumiabroncsok a gazdaságos kategóriába tartoznak, termékeiket az Európai igényekhez, út- és időjárási viszonyokhoz optimalizálják. Az anyavállalat szakértelmére és pénzügyi hátterére támaszkodva lehetséges a megbízható minőségű és biztonságos abroncsok előállítása, mindenki számára elérhető árakon.